sâmbătă, 4 august 2012

50 Years without NORMA JEAN

  Cenusareasa e un pesonaj de poveste. Ea nu face mare lucru ca sa i se schimbe viata: sta murdara si ingalata in praful din bucatarie, asteptand sa vina Fat Frumos sa o smulga din mizerie si sa o aduca pe tron, in lumina reflectoarelor. Alba ca Zapada e un personaj de poveste. Este o proasta frumoasa care nu intelege nimic din sfaturile pe care i le dau atat de grijulii piticii si numai norocul o ajuta sa supravietuiasca iar Fat Frumos vine grabnic sa o recupereze si sa o urce pe tron. Aurora sau cum o fi chemand'o pe Frumoasa Adormita din Padurea Adormita (complicata combinatie, nu'i asa?) e un personaj de poveste. Ea este un model universal de prostie, este prevenita de ce anume trebuie sa se fereasca si nu intelege nimic. Fat Frumos, la datorie, vine si o smulge din catalepsie cu un sarut si bineinteles, o urca pe tron ... Sa mai continui?... Povestile lumii sunt pline de exemple de fete simple si proaste care au fost purtate pe brate pana la pernele tronului, fara sa faca nici cel mai mic efort.
   Cate tinere fete nu au ramas cu privirile in zare, asteptandu'l pe Fat Frumos ce nu avea sa vina vreodata?...
   Norma Jean e deja un personaj de poveste dar ea a inteles ca Norocul nu te cauta si atunci a pornit hotarata sa'l gaseasca, intr'o America uriasa, plina de contraste, ca intr' un fel de labirint mult mai complicat si mai periculos decat cel in care'si traia drama Minotaurul.
   Drumul ei spre Glorie e stiut de toata lumea. Pe mine m'a interesat sa caut reperele acelei epoci pe care M.M. le'a intalnit in calea sa. Pe unele a stiut sa le ocoleasca, de altele s'a lovit, ramanand cu semne de'a lungul scurtei sale vieti...
   Norma Jean, fata care s'a ridicat din praf si a pornit spre Tron devenind nu regina ci Marilyn Monroe !...

  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu