miercuri, 24 octombrie 2012

Banda Desenata sau Cogito Ergo Sum

       Daca iei in mana o lupa si privesti pe o harta ( din aceea scolareasca, mare, care se atarna pe tabla, facuta astfel incat sa o poata vedea si loaza din ultima banca ), cu greu ai sa gasesti o localitate numita Negresti.Te mai ajut un pic: este in judetul Vaslui... Iar daca tot nu ai reusit sa te descurci, te trimit spre atotstiutorul Wikipedia, cel care are raspunsul la tot ce'a fost si ce este: 
  "Negrești este un oraș în județul Vaslui, Moldova, România. Este un oraș de rang III, cu o populație de 9.852 locuitori. Denumirea orașului provine de la vornicul Negrea, unul dintre cei mai puternici feudali ai timpului său, prezent în Sfatul domnesc al lui Alexandru cel Bun, între anii 1401-1429. Din teritoriul administrativ al orașului fac parte și localitățile componente: Parpanița, Căzănești, Glodeni, Cioatele, Poiana și Valea Mare..."
        Vorba proverbului: "E mic piperul, dar e iute!"... Un oras mititel in care exista adolescenti capabili sa realizeze o revista trimestriala, nicidecum un fanzin sau prozin, o adevarata revista de "stiinte socio-umaniste, arte si atitudine culturala"... O publicatie in conditii tipografice cum rar am vazut, colaboratorii avand multe lucruri importante de spus, din moment ce fiecare numar depaseste suta de pagini!...
         Sunt onorat pentru invitatia de a participa la Marea Lor Aventura !...
            Imaginile si textele (cu exceptia interviului) sunt luate de pe site-ul meu, "The Dark Side of... Lee Ivas Anghel". Acolo pot fi vizionate in conditii impecabile, posibilitatile Blogului impunandu'mi anumite dimensiuni care altereaza calitatea imaginii.
             Dan Adomnicai, autorul interviului, este un tanar talentat care a participat cu multi ani in urma la epopeea unei reviste foarte interesante, "Mini Azi", alaturi de alti adolescenti pe atunci: Bogdan Vitec, Nicu Moldoveanu, Laurentiu Parota, Florin Hatmanu, Daniel Niculita, Tudor Marinica... Insa povestea lui "Mini Azi" si a acestor flacai, in curand, pe aceeasi lungime de unda...

Un comentariu: